Kemisk peeling

Dessa är våra kunders favoritbehandlingar. De fyller ett flertal olika funktioner som exempelvis att reducera akne, akneärr, ojämn pigmentering, rynkor, minimerar porer, generell hudföryngring och behandling av hudtillstånd som Rosacea och så vidare. 

PROFFS PÅ PEEL

Hos oss på Belle Visage har vi arbetat med kemiska peels sen start, 2001. Våra många års erfarenhet i branschen gör oss till experter på peels. Vi använder oss bland annat  av ENERPEEL® som är väldokumenterat och vetenskapligt bevisat effektivt. Med patenterade teknologier erbjuder ENERPEEL en effektiv problemlösning oavsett indikation för alla hud- och ålderstyper. 


INDIVIDUELLT ANPASSADE BEHANDLINGAR!

Med ENERPEEL® anpassar vi behandlingarna individuellt för att erbjuda dig maximal effekt på minimal tid oavsett det aktuella hudtillståndet. Med ENERPEEL® behandlar vi effektivt:
 • Acne och acneärr - olika grader och tillstånd
 • Generellt fet hud
 • Rosacea - Rodnadsbenägen hud
 • Hyperpigmenteringar - Solskador, Melasma och Pigmentförändringar
 • Åldrad hud - Rynkor/Linjer och Textur
 • Allmän hudföryngring och kvalitetsförbättring


ENERPEEL® ÄR ETT UNIKT SYSTEM UTAN LOOK-A-LIKES!


ENERPEEL® har revolutionerat marknaden och satt en ny nivå för Kemiska Peels. Alla Peels är regulatoriskt korrekta (enligt Läkemedelsverkets direktiv för Medicintekniska produkter) med substanser och koncentrationer som ger oss förutsättning att erbjuda dig resultat långt utöver kosmetikaklassade Peels. Tillverkningsprocessen är kvalitetssäkrad enligt ISO 13485 - din garanti för högsta kvalitet.

Kemiska peels är ett samlingsnamn på många olika former av syrabehandlingar.  De olika behandlingsformerna har gemensamt att de bygger på att en syra appliceras på huden, som i sin tur ger huden ett litet / mindre lyft, i samband med att det allra yttersta hudlagret reduceras. Då de döda hudcellerna avlägsnas från huden sker en stimulerande process och en nybildning av hudceller startar. När vi åldras sker denna cellproduktion allt långsammare och det innebär att färre celler förnyas under samma tidsperiod, ju äldre du blir.

Syftet med kemiska peels är alltså att förbättra hudens kvalitet samt åstadkomma en föryngring. Det finns olika styrkor på de olika syrorna som är aktuella under behandlingarna. En AHA-syra är en fruktsyra som är lite svagare, i förhållande till exempelvis  TCA-syran som är starkare och därmed frambringar ett tydligare resultat, då behandlingen är något effektivare.

Du kan dessutom behandla en del mindre och ytliga rynkor samtidigt som pigmentförändringar kan försvinna i och med behandlingen. Slutresultatet som vi uppnår här innebär att huden får ett fräschare, slätare och yngre utseende. Vi kan genomföra kemiska peels på följande kroppsdelar; ansiktet, halsen, nacken, bröstet, händerna samt armarna och ryggen.   

Dessa behandlingar görs lika ofta som egna behandlingar, likväl som i kombination med till exemepel en Microneedling eller JettPlasma Silver tip.

​​​​​​​Kontakta oss gärna för en kostnadsfri konsultation kring vilken kemisk peel / ENERPEEL® som passar dig och din hud bäst, utifrån det resultat du vill uppnå. 

  Enerpeel CE märkt Kemisk peeling

  Våra behandlingar och priser:


  Enerpeel 30 minuter 1095,- 
  Akne, Pigmenteringar, Antiage, Rosacea

  Här görs en rengörande avtvätt och någon av ENERPEELS kemiskapeels beroende på behov/indikation samt avslutningsvis en återfuktande mask. Behandlingen görs oftast som underhåll till någon av våra ansiktsbehandlingar. 

  Enerpeel kur (akne, pigmenteringar, Antiage, Rosacea)

  4 x 30 min 3980:- (995:-/behandling)


  När vi jobbar med någon av nedanstående tillstånd krävs oftast en serie av behandlingar för att nå maximalt resultat. Behandlingarna görs oftast med 2-4 veckors mellanrum. 
  • Acne och acneärr - olika grader och tillstånd
  • Hyperpigmenteringar - Solskador, Melasma och Pigmentförändringar
  • Åldrad hud - Rynkor/Linjer och Textur

   Kuren betalas vid första behandlingen och vi bokar in hela kuren vid start för att vara säkra på att vi får rätt intervall.

  KUNDERNAS FAVORIT!

  Enerpeel + Dermastamp Microneeling 70 minuter 2495:- 

  Denna kombination slår det mesta och är ett självklart val för dig som vill ha en korrigerande behandling som tydligt förbättrar hudens struktur och/eller till exempel vill reducera akneärr utan någon nämnvärd "downtime". Här får du alla moment i Enerpeel 40 minuter, + Microneedling-behandlingen, till ett kombinationspris om 2495:-. Det vill säga 600:- lägre än originalpriset då behandlingarna görs var och en för sig. 

  EYE & LIPP ELASTICITETSHÖJANDE KUR FÖR ÖGON & LÄPPOMRÅDE
  4 x 30 min 3980:- (995:-/behandling)

  Kuren betalas vid första behandlingen och vi bokar in hela kuren vid start för att vara säkra på att vi får rätt intervall.


  Enerpeel Chest & Back  40 minuter 1095:- 60 minuter 1395:-

  Är precis som det låter en aktiv behandling för bröst eller rygg. Vi använder oss av en speciellt utformad peel för de aktuella områdena, och den innehåller Salicylsyra 30%. I behandlingen ingår även portömning vid behov. Vi gör det vi hinner på tiden, ryggen är ett stort område. 

  ​​​​​​​

  ICE peel - Enerpeel Mandelsyra + Cryoterapi passar alla

  ​​​​​​​70 min 1495:- inkl. portöming + massage

  Här gör vi en komplett ansiktsbehandling med alla de moment som ingår i en ansiktsbehandling inkl. portömning + en kemisk peeling med Mandelsyra. Denna behandling ger ingen down tid och kan vara en bra första kontakt med kemiska peel finns med under våra ansiktsbehandlingar

  ICE peel - Enerpeel Mandelsyra + Cryoterapi passar alla

  45 min 1195:- val av portömning eller massage


  Denna görs som en ansiktsbehandling och du väljer mellan portömning eller massage + en kemisk peeling med Mandelsyra. Denna behandling ger ingen down tid och kan vara en bra första kontakt med kemiska peel finns med under våra ansiktsbehandlingar

  Enerpeel TCA 40 minuter 4500:-

  Eftervårdskräm VÄRDE 1100:- ingår
  Läkningstid ca 10-14 dagar

  Vår tuffaste antiage-behandling som effektivt korrigerar solskadad och ljusåldrad hud. Jämnar ut struktur, reducerar rynkor och linjer och vrider tillbaka "tidens tand" Behandlingen har varit "golden standard" inom plastikkirurgi sedan 60-talet och är en väletablerad avancerad hudvårdsbehandling.
  ​​​​​​​En TCA-behandling är särskilt lämpad för att dämpa djupare solskador och åldrad hud. Dessa syror är bland annat Aktiska Keratoser, Lentingo och Melasma. Inom branschen kallas denna behandling för vinkelslipen.

  TCA-behandlingen erbjuder även en lättare uppfräschning av huden då appliceras endast 1 lager, i förebyggande syfte. Vilken behandling som är aktuell för dig beror helt och hållet på vad målsättningen med behandlingen är.

  Så här går en behandling till:


  Behandlingen varierar beroende på vilken peelingform som används. Vid en AHA-peeling appliceras syran 1-3 lager på aktuellt behandlingsställe och får verka i några minuter. Under behandlingen kan en stickande eller svidande känsla uppstå. Vid en TCA-peeling applicerar man syralösningen ett visst antal gånger, tills det önskvärda behandlingsdjupet har uppnåtts. Denna behandling kan kännas lite mer, och många beskriver känslan som ”brännande”.


  Att tänka på efter behandlingen:

  Efter en AHA-peeling brukar huden fjälla lätt och en rodnad kan uppstå. Av den lite starkare TCA-behandlingen blir rodnaden ofta mer omfattande och huden kan även svullna upp något. Ibland förekommer även ytligare sår samt missfärgningar. Några dagar efter behandlingen brukar huden börja flagna. Sådana följdbesvär är oftast snabbt övergående och avtar någon eller några veckor efter behandlingen. Viss ojämnhet kan uppstå i pigmenteringen på grund av behandlingen, och det är därför viktigt att inte utsätta huden för direkt solljus under de närmsta månaderna efter behandlingen. Använd alltid den rekommenderade hudvården efter samt en mycket hög solskyddsfaktor vid vistelse utomhus.
  ENERPEEL CE- märkta kemiska peels
  • GA- Glykolsyra 30%
  • MA- Mandelsyra 40%
  • PA- Pyrodruvsyra 50%
  • SA- Salicylsyra 30%
  • JESSNER'S SOLUTION- Salicylsyra 15%, Mjölksyra 20%, Resorcin 14%
  • NECK- Pyrodruvsyra 30%, Mjölksyra 5%
  • HANDS- TCA 20%, Mjölksyra 10%
  • EYE & LIP- TCA 3,75-15%, Mjölksyra 15%
  • SA CHEST & BACK- Salicylsyra 30%