Tatueringsborttagning

Q-TERRA Q10 - Tatueringsborttagning, Hollywoodpeel, pigmentfläckar med mera

Filmen visar hur en behandling går till. Antalet behandlingar som krävs för borttagningen varierar. Många gånger behövs inte fler än 3-4 behandlingar. Tatueringen bleknar inte omedelbart utan det tar tid innan du kan se hur mycket som försvann från den sista behandlingen. Behandlingsintervallet är ungefär 12 veckor. 

GÅR ALLA FÄRGER ATT TA BORT?

Till skillnad från många andra lasermaskiner för tatueringsborttagning klarar Q-terra Q10 av att lasra bort hela färgspektrat i en tatuering, vilket den dessutom gör helt utan ärrbildning. Detta är en skonsam laser som har fler våglängder än andra maskiner, med hela fyra stycken pulsstrålar (1064 nm, 650 nm, 585 nm och 532 nm). Pulsbredden ligger på 5-6 ns (nanosekunder).

VAD GÄLLER FÖR KOSMETISKA TATUERINGAR?

Q-switched Nd: YAG-laser fungerar för att eliminera alla kosmetiska tatueringar. Det är skillnad på att lasra bort vanliga tatueringar och kosmetiska tatueringar. Här, i det andra fallet, krävs både försiktighet och effektiva maskiner som arbetar på ett skonsamt sätt eftersom känsliga hudområden allt som oftast är aktuella. Q-terra Q10 är en av världens enda maskiner som kan ta bort kosmetiska tatueringar, och denna funktion är något som vi har sett ett stort behov av att kunna göra inom branschens kundkretsar.  
​​​​​​​
Borttag av kosmetiska tatueringar som ögonbryn/lipliner kostar: 1500:-/behandling. 
​​​​​​​

VÅR LASERMASKIN 

Q-terra Q10 är CE-certifierad för medicinskt bruk, med certifikat 2195-MED-1133401.
Q-terra Q10 är med sin unika tvillingpuls den absolut modernaste och kraftfullaste maskinen på marknaden och tillhör den senaste generationen av Q-switchade Nd YAG-lasermaskiner. Q-terra Q10 kan avge tio tvillingpulser per sekund så själva behandlingen går mycket fort – oftast på några sekunder. Varje tvillingpuls kan täcka upp till en centimeter i diameter och består av två identiska laserpulser med bara mikrosekunders mellanrum, vilket ger en stark effekt på pigmentpartiklarna men en minimal påverkan på den kringliggande hudvävnaden. Risken för ärrbildning är närmast eliminerad i samband med denna behandling.

Att använda sig av en laser med tvillingpuls gör det möjligt att ta bort en tatuering på hälften så många behandlingar som med en tatueringslaser med singelpuls.  

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Innan behandlingen genomför vi alltid en konsultation. Under den gör vi en bedömning av din tatuering och dina önskemål, samtidigt som vi går igenom behandlingen och svarar naturligtvis på de frågor som du eventuellt har. Vi kommer även vid behov att testskjuta ett litet område för att se din huds reaktion.

Lasern spränger bläckpartiklarna i din tatuering till miljontals små, mikroskopiska partiklar som din kropp sedan tar hand om. Vår laserpersonal är certifierade laserterapeuter, som är licensierade av Synos.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS FÖR ATT TATUERINGEN SKA FÖRSVINNA?

Mycket beror på din hudfärg, vad för typ av färgpigment som använts i tatueringen, ålder på din tatuering, vilka färger som har använts och hur djupt tatueringen ligger i huden. På endast 4-6 behandlingar försvinner tatueringen med Q-terra Q10. Med äldre lasermaskiner kan det ibland krävas upp till 10-12 behandlingar, eller även mer än så.


TAR HUDEN SKADA OCH KAN JAG FÅ ÄRRBILDNING AV BEHANDLINGEN?

Vi kan stolta svara Nej på denna fråga - du får inga ärr av vår lasermaskin! Vår laser angriper endast pigmentet i din tatuering och inte huden i sig. Du kan vara svullen och lite öm några dagar efter en behandling, men inte nödvändigtvis. I vissa fall kan det uppstå små vätskeblåsor som sen kan generera en skorpa som ska släppa av sig själv. En förutsättning för att du inte ska få någon typ av ärrbildning är, självklart, att du följer våra rekommendationer om eftervård som du får med dig efter en behandling hos oss.

KAN VEM SOM HELST GÖRA BEHANDLINGEN?

- Du måste vara frisk vid behandlingstillfället, då kroppen kommer att jobba för fullt efteråt för att arbeta bort det sprängda pigmentet.
- Du får inte ha någon hudsjukdom, eksem eller dylikt i behandlingsområdet.
- Du får inte vara gravid eller amma.
- Vi tar inte bort tatueringar närmare än 2,5 cm från ögat.
- Du får inte äta någon medicin som skapar en ljuskänslighet eller är blodförtunnande. 

HUR KÄNNS SJÄLVA BEHANDLINGEN?

Det är väldigt individuellt hur man upplever behandlingen och mycket beror också på var tatueringen sitter, men det kan göra ont. Vår maskin är dock en av världens snabbaste så smärtan är över på endast några sekunder. Om man önskar går det att köpa Emla-salva, en bedövningssalva, på apoteket inför behandlingen som ska appliceras på området 1 timmar innan för att få full bedövningseffekt.

VAD KOSTAR EN BEHANDLING?

Priset är per behandling, men vad du får för pengarna är minst lika viktigt. 
Vi kan ta bort tatueringar helt utan ärr eller bläckrester och vi når ett perfekt resultat.
Våra behandlingar är så starka att effekten räcker i tolv veckor, vilket innebär att det räcker med fyra behandlingar per år. 
​​​​​​​
Priset per behandling beror på storlek, täthet och färg på det område som är aktuellt att behandla. Tatueringar med mycket bläck och lite mellanrum räknas efter yttermått och glesa räknas oftast ned till en mindre storlek. Tabellen nedan är endast vägledande. Vid konsultationen får du en personlig offert med pris för just din tatuering. Denna summa blir ofta lägre än listpriset, särskilt om du vill ta bort flera tatueringar samtidigt. Konsultation är alltid kostnadsfri.

Prislista (priserna är per behandling)

Svart/Röd/Orange/Gul
 • 2×5 cm 890:-
 • 5×5 cm 1290:-
 • 5×10 cm 1590:-
 • 10×10 cm 1990:-
 • 10×15 cm 2290:-
 • 15×15 cm 2690:-
 • 15×20 cm 2990:-
 • 20×20 cm 3390:-
 • 20×25 cm 3790:-
 • 25×25 cm 4290:-

Grön / Blå / Lila
 • 2×5 cm 1890:-
 • 5×5 cm 2290:-
 • 5×10 cm 2590:-
 • 10×10 cm 2990:-
 • 10×15 cm 3290:-
 • 15×15 cm 3690:-
 • 15×20 cm 3990:-
 • 20×20 cm 4390:-
 • 20×25 cm 4790:-
 • 25×25 cm 5290:-
Borttag av kosmetiska tatueringar av ögonbryn: 1500:-/behandling