Microdermabrasion

Förbättrar hudens kvalité, reducerar ärr och pigmenteringar mekaniskt. Förbättrar cirkulationen som gör att cellförnyelsen stimuleras. Passar de flesta hudtyper och är ett bra alternativ till kemiska peels.

Microdermabrasion -

 Redan I gamla Egypten använde man olika peelingtekniker, som t ex alabaster och pimpsten, för att bibehålla en fräsch hud. Så tidigt som 1905 användes dermabrasion (sliptrissor) för att ta bort ärr, tatueringar och pigmentförändringar.

Idag är dermabrasiontekniken utvecklad till microdermabrasion, en väl etablerad och säker metod för behandling av olika huddefekter. Dagens microdermabrasion har även en effektiv antiåldrande effekt och hudförbättrande egenskaper. Maya Peel microdermabrasion är en skonsam och ytterst effektiv behandlingsform med flera fördelar. Den är i princip smärtfri, kan upprepas frekvent och användningsområdena är omfattande. Maya Peel ger huden en helt naturlig behandling utan kemiska tillsatser.

Behandlingens stryka kan reglerars utifrån vad som önskas.  Vid lättre behandlingen har du ingen läkning alls. Vi kraftigare behandlingen kan viss "down time" med rodnad och fjällning förekomma. 

MAYA PEEL ANSIKTSBEHANDLING. Avtvätt, portömning, microaspiration + kristallpeeling, massage och lugnande/återfuktande Sheet mask

70 minuter 1495:-

MAYA PEEL ANSIKTSBEHANDLING. Avtvätt, microaspiration + kristallpeeling och återfuktande kräm

40 minuter 1195:-


Microdermabrasionbehandling

Första delen
Din hud rengörs med en gelebaserad rengöring som löser make-up, smutspartiklar, fett och döda hudceller. Sen avlägsnas orenheter i porerna med ultraljudsrengöring om behov finns eller om du valt den längre behandlingen. Därefter inleds  microaspiration, dvs syresättning av vävnaden genom vakuum. Denna del är helt smärtfri och mycket behaglig. Microaspirationen gör att genomblödningen/näringstillförseln ökar och cellförnyelsen stimuleras.

Andra delen
Microdemabrasion, eller kristalslipningen, innebär att kristaller sprayas med ett högt tryck mot huden och sugs tillbaka tillsammans med döda bortslipade hudceller under vakuumtryck. Microdermabrasion slipar huden och stimulerar vävnaden till förnyelse.

Antal behandlingar
Behandlingen kan göras som enstaka behandlingar eller som kurbehandling om vi ska jobba på någon specifik indikation som t ex pigmentförändringar. Då görs 3-5  40 minuters behandlingar med 7-10 dagars intervall. Även kurer kan upprepas.

Anvisningar efter behandling
Efter behandling är hudens barriärskydd borta varför det är ytterst viktigt att skydda huden med Terpoline, en barriärskyddande kräm som även påskyndar hudens återhämtning och minskar rodnader. Tänk på att inte vistas i direkt solljus efter behandling utan solskydd. Undvik fysiska aktiviteter utan låt huden vila och använd inga andra hudvårdsprodukter än de som din terapeut anvisat till dig. Undvik även make-up om möjligt och vid intensiva behandlingar.

Detta kan förekomma efter behandling (gäller kraftigare behandlingar t ex vid
ärrreducering) 

Huden känns varm och har en rodnad som beror på den vävnadsirritation kristallslipningen har orsakat. Denna efterreaktion lägger sig dock inom kort och huden återgår till normalt utseende. Dagen efter behandling ökar åter hudfärgen för att senare mörkna något. Nästa fas är att huden börjar strama för att därefter fjälla lätt. Hur huden uppför sig efter en behandling beror även på hur intensiv behandlingen varit. Desto intensivare behandling, desto kraftigare reaktioner. Intensivare behandlingar kan ibland efterlämna ett ”rispat” utseende som är övergående inom något dygn. Vid mycket intensiva behandlingar som vid t ex ärrbehandlingar kan huden vätska. En vätskning som övergår till skorpbildning. Vid vätskning ska huden hållas torr och skorpan förbli intakt tills den lossnar självmant. För att påskynda behandlingsförloppet och återhämtningenska huden efterbehandlas med Terpoline och/eller lämplig produkt (anpassad efter behandlingsindikation ) för bästa effekt.