PrimeLase

Permanent hårborttagning med Laser

PrimeLase är med största sannolikhet markandens mest kraftfulla hårborttagningslaser. 


Välj rätt från första början! PrimeLase extrem kraft, ger förstklassiga resultat med den högsta säkerheten förkunden. 

Hårborttagning med laser ger nästan alltid bättre effekt än om ett IPL-system används som behandlingsverktyg. Det beror på att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast den våglängd som är optimerad för effektiv och permanent hårborttagning. Du besöker just nu en klinik som dessutom har en av världens mest kraftfulla lasersystem med fantastiska egenskaper - en PrimeLase från Cocoon Medical.

Rätt våglängd och puls ger ett bättre resultat

PrimeLase är först i världen med en diodlaser som nyttjar den unika våglängden 755nm, som under mer än 20 år har bevisats vara den absolut effektivaste för permanent borttagning av hår. Tidigare har endast Alexandritelasern haft denna supereffektiva våglängd. Dessutom har PrimeLase en enorm kraft, vilket gör det möjligt att skapa en mycket kortare puls jämfört med andra system. Effekten blir mycket bättre och dessutom mindre smärtsam. PrimeLaser är troligtvis världens snabbaste laser.

Cocoon Medical har utvecklat laserteknologin flera steg framåt de senaste åren och därmed också ökat upp hastigheten på den. Nu tar det bara några minuter att behandla ett halvt ben. En hel rygg på män tar bara cirka 10 minuter att arbeta med. Detta är en enorm fördel för dig som kund då du sparar mycket tid. 

En extra kraftigt kyld tipp ökar säkerheten. 

Den extra kraftigt kylda tippen på glasprisman som ligger mot huden under behandlingen ökar säkerheten. Dessutom känns behandlingen mindre när huden kyls ner. 

Hårborttagning - hur fungerar den?

Ditt hårstrå innehåller pigment (melanin) och det finns även naturligt i huden. Ju mörkare huden är desto mer pigment innehåller den alltså. Grundregeln för alla Laser- och IPL-system är att håret ALLTID måste vara mörkare än huden. I annat fall fungerar det inte att ta bort hår. Det beror på att laserstrålen träffar ALLT pigment, även det som finns i huden. Eftersom vi vill att håret och hårfollikeln (inte huden) ska brännas sönder så måste det helt enkelt finnas mer pigment i hårstrået, jämfört med i huden som ska behandlas.

Varför är det så här?

I själva hårfollikel-anatomin finns det protein och stamceller som vi vill förstöra för att uppnå permanenta resultat. Om vi ska kunna lyckas med detta måste vi nå minst 72 grader, eftersom det är då cellernas protein förstörs. Finns det inte tillräckligt med pigment i håret eller om huden är mörkare än håret så kommer vi inte att uppnå 
detta resultat. Istället riskerar vi då att bränna de övre hudlagren.

Varför kan det ta ända upp till ett år att nå ett önskat resultat?

Allt hår på vår kropp har tre olika faser. Växt-, avstötning- samt vilofasen och varje hårstrå lever sitt eget liv, vilket är tur, annars skulle vi vara extremt håriga vissa perioder och helt hårlösa under andra. När det gäller hårborttagning kan vi bara ta bort håret som är i växtfasen eftersom det då har kontakt med hårsäcken där proteinet och stamcellerna finns - de som vi ska förstöra. När håret är i avstötningsfasen finns det ingen kontakt med hårsäcken som är på väg in i vilofasen. Dessutom är vilofasen väldigt olika lång på vår kropp. I ansiktet är den kort, enbart några veckor, medan vilofasen på benen är mycket lång - flera månader. Det kan faktiskt krävas ända upp till 10 behandlingar om man har otur. Detta kan bero på att håret i dessa fall inte är optimalt för lasern eller att en hormonrubbning förekommer som väcker nya hårsäckar till liv varje dag. Vi på Belle visage kan ge dig svar på om du är en bra kandidat för PrimeLase.
​​​​​​​

Prislistan nedan avser styckpris per behandling.

Vid behandlingar på flera områden gör vi paketpris som i regel ligger långt lägre än vad priset blir per område om du lägger ihop från styckpriset. Vi lämnar i regel en rabatt om 20% på område 2 och så vidare. Det innebär att om du funderar på att göra flera områden är det en god idé att göra dem vid samma tillfälle. Eftersom 
behandlingarna med PrimeLaser går mycket fort kan flera områden med fördel 
behandlas samtidigt. 

Överläpp: 700:-

Haka: 700:-

Överläpp & haka: 1100:-

Överläpp, kinder + haka/hals: 1300:-

Hela ansiktet (ej hals)  1300:-

Bikinilinje: 1300:-

Lår 1800:-

Lår + bikini: 2500:-

Underben: 1800:-

Hela ben: 3500:-

Hela ben + bikini: 3900:-

Fötter (ingår i hela ben): 400:-

Magsträng (ingår i bikini) 400:-

Armhåla: 600:-

Bröstvårtorna (båda): 600:-

Hel arm (båda): 2200:-

Händer (ingår i hela armar): 400:-

Bröstet: 1500:-

Mage: 1500:-

Rygg - hela + axlar: 3700:-

Axlar & skuldror: 2200:-

Underarmar: 1000:-

Nacke: 800:-