​​​​​​​Med Permanent make- up är det möjligt

Tatuerade ögonbryn, puderläppar & tatuerad eyeliner

Vacker dygnet runt - simma, gråt, låt det regna! Med permanent makeup, även kallat PMU eller kosmetisk tatuering, ser vi till att du  alltid har de perfekta ögonbrynen eller ramar in ögat med en vacker eyeliner för en öppnare blick. Eller vad sägs om en pusssäker läppfärg.


Vi använder endast färger från Svenska BEVARO som har många färgpigment att välja mellan, från ljusaste blonda till djupaste bruna. Färgerna går dessutom att blanda med varandra, och på detta sätt kan vi få fram alla nyanser. Pigmenten ändrar inte färg, utan bleks sakta med tiden. 
​​​​​​​

Ögonbryn - Nanobryn med maskinteknik

Här gör vi många täta strån med en mycket tunn nål för ett natrurligt intryck och resultat - detta är vår mest uppskattade ögonbrynstatuering.

Behandlingen kan användas för att skapa ett helt nytt bryn för den som saknar egna strån eller alternativt som en utfyllnad där du kompletterar ditt befintliga bryn med fler strån. För en del räcker det med en behandling för att nå sitt önskade slutresultat, men i priset ingår en korrigerande behandling om det skulle behövas och den ska göras inom 3 månader efter det första ingreppet.

Håller det för alltid? Nej, för ett perfekt resultat rekommenderar vi att underhåll görs med cirka 12-24 månader. Löpande underhåll kostar 3000:- och omfattar 1 behandling. 

​​​​​​​Pris 5500:- 
​​​​​Möjlighet till delbetalning finns via Qliro.

Ögonbryn - Skugga med maskinteknik

Denna behandling lämpar sig för dig som önskar ett mer "sminkat" intryck För att nå slutresultatet krävs i regel 2 behandlingar. Priset avser båda behandlingarna. 

Håller det för alltid? Nej, för ett perfekt resultat rekommenderar vi att underhåll görs med cirka 12-24 månader och underhåll kostar 2500:- samt omfattar 1 behandling. 

​​​​​​​Pris 5500:- 
Möjlighet till delbetalning finns via Qliro.

Övre eyeliner - med en liten vinge om så önskas 

Lämpar sig för dig som vill att din eyeliner ska vara mer framträdande  För att nå slutresultatet krävs iregel 2 behandlingar. 

Håller det för alltid? Nej, för ett perfekt resultat rekommenderar vi att underhåll görs med cirka 12-24 månaders mellanrum. Underhåll kostar 2500:- och omfattar 1 behandling. 

​​​​​​​Pris 4000:-​​​​​​​
Möjlighet till delbetalning finns via Qliro.

Fransmarkering - tunn övre eyeliner utan vinge

Lämpar sig för dig som endast vill ha en markering av ögat och illutionen av en tätare fransrad. För att nå slutresultatet krävs i regel 2 behandlingar. Priset avser båda behandlingarna. 

Håller det för alltid? Nej, för ett perfekt resultat rekommenderar vi att underhåll görs med cirka 12-24 månader, och underhåll kostar 2000:- samt omfattar 1 behandling.

​​​​​​​Pris 3000:-​​​​​​​​​​​​​​
Möjlighet till delbetalning finns via Qliro.

Undre eyeliner

Görs oftast ihop med övre eyeliner och då har du ett kombinationspris där du endast betalar 500:- extra för den undre.

Här behövs i regel endast en behandling men om ytterligare behandling önskas är kostanden för denna 750:- om den inte gjorts ihop med en övre eyeliner, i så fall ingår korrigeringen. 

​​​​​​​Håller det för alltid? Nej, för ett perfekt resultat rekommenderar vi att underhåll görs med cirka 12-24 månader. Underhåll kostar 1000:- och omfattar 1 behandling.
​​​​​​​ 
Pris 1500:-
Möjlighet till delbetalning finns via Qliro.

Övre & Undre eyeliner - Kombinationspris

Informationen är samma som ovan, men här har du ett kombinationspris som är 1000:- lägre än om du gör dem vid separata tillfällen. 

​​​​​​​Pris 4500:- 
Möjlighet till delbetalning finns via Qliro.

Fransmarkering & Undre eyeliner - Kombinationspris

Informationen är samma som ovan, men även här har du ett kombinationspris som är 1000:- lägre än om du gör dessa ingrepp vid separata tillfällen. 

​​​​​​​Pris 3500:- 
Möjlighet till delbetalning finns via Qliro.​​​​​​​

Läppar - läpplinje som skuggas ihop med läppen

För att nå slutresultatet krävs i regel 2 behandlingar. Priset avser båda behandlingarna. 

Håller det för alltid? Nej, för ett perfekt resultat rekommenderar vi att underhåll görs med cirka 24 månader, och underhåll kostar 2500:- samt omfattar 1 behandling. 

​​​​​​​Pris 5500:-
Möjlighet till delbetalning finns via Qliro.​​​​​​​

Läppar - färgsättnig hela läppar - Powder lips

​​​​​​​För att nå slutresultatet krävs i regel 2 behandlingar och priset avser båda dessa. Den som önskar kan dela upp priset så att du betalar 4500:-vid första behandling och 2000:- vid andra behandlingen.

Håller det för alltid? Nej, för ett perfekt resultat rekommenderar vi att underhåll görs med cirka 24 månader, och underhåll kostar 3000:- samt omfattar 1 behandling. 

Pris ​​​​​​​6500,-
Behandlingen utförs av Eva.
Möjlighet till delbetalning finns via Qliro.​​​​​​​

Mer information om PMU

Har du tänkt förbättra formen på dina ögonbryn eller behöver du fler hårstrån? Vi har lång erfarenhet och arbetar med maskinteknik där bland annat 3D-strå skapas med en mycket tunn nål. Resultatet av behandlingen ger ett naturligt intryck till skillnad från exempelvis skuggteknik, där ögonbrynet ser mer make:at och målat ut. Val av teknik/nål beror på vilket resultat du vill ha. Vi kan erbjuda behandlingen till alla oavsett hudtyp.

- Många kunder efterfrågar naturliga bryn som inte får se tatuerade ut. Då väljer vi med fördel 3D-stråteknik. Speciellt viktig är denna teknik för kunder som saknar egna ögonbryn, och som till exempel lider av Alopecia. 

- En tatuerad eyeliner ger illusionen av en tätare frans och en djupare blick. Du väljer själv om du bara vill markera dina ögonfransar, eller om du vill ha en permanent välgjord makeup. Vill du ha vackra läppar, alla dagar i veckan kan munkonturen markeras med PMU, eller så färgsätter vi en del eller hela läppen - du väljer själv hur resultatet ska bli.

- En permanent makeup/kosmetisk pigmentering innebär att en EU-godkänd medicinsk färg tatueras in i huden. Färgen kommer aldrig att försvinna helt men reduceras när hudens cellförnyelse fortskrider, varför vi rekommenderar en korrigerande behandling cirka 1-3 år efter första ingreppet för att bibehålla ett perfekt resultat. 

Vi använder enbart färger från Svenska BEVARO som har många färgpigment att välja mellan. Dessa produkter är registrerade hos Svenska Läkemedelsverket. Självklart följer vi de aktuella reglerna kring färger, som trädde i kraft den 5 januari 2022.


FÖR ATT DU SKA FÅ ÖNSKAT RESULTAT KRÄVS NOGGRANN EFTERVÅRD ENLIGT NEDANSTÅENDE PUNKTER:

 • Ingen tvätt, dusch eller beröring överhuvudtaget av det pigmenterade området under de första 24 timmarna efter behandlingen.
 • Efter 24 timmar rengörs området med mild rengöring. Vi har lämpliga produkter för rengöring och återfuktning till försäljning på kliniken. Torka ansiktet försiktigt, badda brynen och/eller ögonen torra så att inte skorpan följder med.
 • Att gnugga, gnida eller på annat sätt manipulera med pigmenteringen och dess färgskorpor under läkningstiden skulle kunna ge både infektioner och färgbortfall. 
 • Om du har tatuerat läpparna, drick med sugrör och ät försiktigt. Läppar kan smörjas med exempelvis Vaselin som även ger en skyddande hinna.
 • För bryn och eyeliner: låt det bildas en skorpa, då du inte vill att det tatuerade området ska börja vätska sig. Smörj gärna vid behov med återfuktande kräm i området runt tatueringen, men själva skorpan behöver inte smörjas.
 • Undvik make up, Brun utan sol / exfolierande hudvård på det tatuerade området. 
 • Bada inte bastu eller vistas i vatten under längre tid så skorporna blir uppluckrade.
 • Solskydd ska alltid användas på tatueringar då sol bleker. Detta gäller under läkningen och även efter.
 • Berör inte det tatuerade området med händerna.
 • Pilla under inga omständigheter på skorporna då det kan ge en infektion. 
 • Vid minsta tecken på infektion skall kliniken kontaktas omgående på: 060-153000, eller info@bellevisage.net eller utanför öppettider på journummer: 070-3484400 
Kom ihåg att de sju första dagarnas eftervård bestämmer hur din pigmentering ska se ut de kommande 2-5 åren.

​​

Förväntningar av Permanent Make-up

En permanent makeup/kosmetisk/tatuering/pigmentering innebär att en EU-godkänd medicinsk färg tatueras in i huden. Vi använder, som redan nämnts, BEVARO svenska pigment som är registrerade hos Svenska Läkemedelsverket. Risken för allergier med denna typ av färg är extremt liten men vi avråder ändå från alla typer av ingrepp på den som vet med sig att de lider av svåra allergier och som lidit av allergi sen de var barn. Färgen kommer aldrig att försvinna helt men reduceras när hudens cellförnyelse fortskrider, varför vi rekommenderar en korrigerande behandling cirka 1-3 år efter första ingreppet för att bibehålla ett perfekt resultat. För vissa personer kan dock resultatet hålla längre. Om du väljer att inte underhålla din pigmentering ska du vara medveten om att när färgen bleknar det vill säga antalet pigment i huden försvinner med cellförnyelsen kan en svart färg upplevas grå och en brun färg (till exempel ögonbryn) kan blekna och bli varmare. Eftersom en del färger innehåller järnoxid kan färgen uppfattas som att den blir något röd. BEVAROS färger bleknar i regel utan att bli röda men vissa färger kan ändå upplevas förändrade. När detta sker är det dags för en korrigering.

En permanent Makeup ska även ses på som ett permanent ingrepp då det inte går att säkerställa att färgen helt försvinner. De organiska färgerna som inte innehåller järnoxid sitter oftast kvar väldigt länge i huden och blir aldrig röda. Även om färgen helt skulle försvinna kan ändå en ljus skugga antydas där tatueringen har legat. Vill du inte behålla din tatuering oavsett om du gjort den hos oss eller någon annan kan den oftast avlägsnas mycket framgångsrikt med Q-terra Q10 tatueringsborttagningslaser. Läs mer här

Behandlingen genomförs under strikt hygieniska former. Dessutom använder vi oss enbart av engångsmaterial, det vill säga att munstycken, nålar och färgkoppar är sterila och kasseras efter varje behandling. Klienten erhåller lokalbedövning innan behandlingen, om så önskas. Även om denna behandling mycket väl kan göras utan bedövning.

Individer kan hantera det införda pigmentet på olika sätt. Terapeuten kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås. I de allra flesta fall krävs 2 behandlingr för att ge önskat slutresultat, prissättningen är baserad på det. I korrigeringen fyller vi på med färg vid eventuellt pigmentbortfall eller gör andra ändringar som du som klient kan tänkas vilja genomföra efter att ha gått med din pigmentering under några veckor. En korrigering inom 3 månader från nytt ingrepp ingår i våra priser, och vanligast görs korrigeringen efter 6 veckor. 

Klienten skall vara medveten om att direkt efter behandling så är färgen starkare än det slutliga resultatet. Orsaken till detta är att mycket av pigmenten fastnar i huden. Denna hinna ramlar bort efter cirka 6-9 dagar. Observera att denna hinna inte får rivas bort eftersom du då, i så fall, förstör pigmenteringen. Det färgpigment som är kvar i huden efter cirka 3-5 veckor stabiliseras och blir kvar.

Vilken hudtyp du har avgör hur slutresultatet blir. En torr hy får mer tydliga strån än en blandhy och fet hy. Tänk på att många bilder som du ser på nätet är nygjorda bryn då ser stråna alltid mycket ”krispigare” ut. Har du ett medicinskt tillstånd som eksem, psoriasis, alopecia och så vidare, kan pigmenteringen avvika från normen och då kan det behövas ytterligare en korrigering. Även om det inte förekommer något medicinskt tillstånd kan ett mindre antal individer behöva upprepa pigmenteringen ytterligare, och trots en eller flera upprepningar kommer vissa ändå aldrig uppnå det önskade slutresultatet. Det är ovanligt men förekommer. Vi kan i förväg inte förutspå hur just du kommer att läka. 

​​​​​​​Färg, form och placering av pigmenteringen bestäms av klienten själv i samråd med terapeuten. För ögonbryn ritar terapeuten upp formen och behandlingen påbörjas när klienten har tittat sig i spegeln och godkänt formen. Hur den slutliga färgen blir går aldrig exakt att säga då färgen som visas ligger ovanpå huden. Terapeuten förbehåller sig dock rätten att avvisa ingrepp där hen anser att form/eller färg skulle misspryda klienten. Vi behandlar inte personer under 18 år.


Kontraindikationer:

 • Gravid
 • Onormal läkning 
 • Diabetiker
 • Epilepsi
 • Pacemaker
 • Högt blodtryck (ej kontrollerat)
 • Generellt dålig hälsa
 • Blöder lätt/får blåmärken vid beröring, oavsett om det beror på intag av olika mediciner, rökning, snusning eller annat. 
OBS! Alla BEVAROS pigment är godkända och registrerade enligt Läkemedelsverkets föreskrifter och förordningar.