Permanent Make-up

OBS! Alla priser avser 2 behandlingar. I de fall att 2 behandlingar inte behövs betalar du endast för den första behandlingen. För läppar behövs alltid 2 behandlingar. 

Ögonbryn - Skugga eller 3D med maskinteknik

3500:- + 1000:- för första korrigeringen som skall göras inom 6 månader ev. Extra korrigering 750,- i de fall förstort färgsläpp har uppstått.
Underhåll ca 12-24 månader efter första behandlingen 2000:-
4500:-  

(3500:- behandling 1 + 1000:- behandling 2)

Boka tid

Ögonbryn - Nanobryn (många täta strån för ett natrurligt resultat)

4500:- + 1000:- för första korrigeringen som skall göras inom 6 månader ev. extra korrigering 1000,- (i de fall korrigering inte behövs blir således priset 3500,-)
Underhåll ca 12-24 månader efter första behandlingen 2500:-
5500:-

(4500:- behandling 1 + 1000:- behandling 2)  

Boka tid

Övre eyeliner - med liten vinge som på bilden ovan.  

Lämpar sig för dig som vill att din eyeliner ska synas 3000:- + 1000:- för första korrigeringen som skall göras inom 6 månader. Ev. extra korringering 1000:- Underhåll ca: 12-24 månader 1500,-
4000:-​​​​​​​

(3000:- behandling 1 + 1000:- behandling 2)

Boka tid

Fransmarkering - tunn övre eyeliner utan vinge

Läpar sig för dig som endast vill ha en markering av ögat och illutionen av en tätare fransrad. 2500:- + 1000:- för första korrigeringen som skall göras inom 6 månader. Ev. extra korringering 1000:- Underhåll ca: 12-24 månader 1500,-
3500:-​​​​​​​

(2500:- behandling 1 + 1000:- behandling 2)

Boka tid

Undre eyeliner

Görs oftast ihop med övre eyeliner och då har du ett kombinationspris se nedan 1500:- + 1000:- för första korrigeringen som skall göras inom 3 månader. Ev. extra korrigering 1000:- Underhåll ca: 12-24 månader 1200,- 
2500:-

(1500:- behandling 1 + 1000:- behandling 2) 

Boka tid

Övre & Undre eyeliner

3500:- + 1000:- för första korrigeringen som skall göras inom 3 månader. Ev. extra korrigering 1000:- Underhåll ca: 12-24 månader 2000:-
4500:- 

(3500:- behandling 1 + 1000:- behandling 2)

Boka tid

Läppar - läpplinje som skuggas ihop med läppen

priset är inkl. 1 korrigering extra korrigeringar 1500,-  Underhåll 12-24 månaders 3500,-
6500,-
​​​​​​​obs! priset avser 2 behandlingar
Boka tid

Färgsättnig hela läppar - Powder lips

​​​​​​​priset är inkl. 1 korrigering extra korrigeringar 1500,-  Underhåll 12-24 månaders 3800,-
7500,-
obs! priset avser 2 behandlingar​​​
Boka tid


​​​​​​​Information -PMU

Vacker dygnet runt, simma, gråt, låt det regna! Med permanent makeup - PMU även kallat kosmetisk tatuering ser vi till att du är alltid har de perfekta ögonbrynen och en öppnare blick. 

Har du tänkt förbättra formen på dina ögonbryn eller behöver du flera hårstrån? Vi har lång erfarenhet och  arbetar med maskinteknik där  bland annat 3D-strå skapas med en mycket tunn nål sk a nanonål detta ger ett naturligt intryck tillskillnad från t ex skuggteknik där ögonbrynet ser make:at ut. Val av teknik/nål beror på vilket resultat du vill ha.  Vi kan erbjuda behandlingen till alla oavsett hudtyp.

Många kunder efterfrågar naturliga bryn som inte får se tatuerade ut. Då väljer vi med fördel 3D-stråteknik. Speciellt viktig är denna teknik för kunder som saknar egna ögonbryn, till exempel de som har Alopecia. 

En tatuerad eyeliner ger illusionen av en tätare frans och en djupare blick. Du väljer själv om du bara vill markera dina ögonfransar, eller om du vill ha en permanent välgjord makeup.
Vi använder bara färger från Svenska BEVARO som har många färgpigment att välja mellan, från ljusaste blonda till djupaste bruna. Färgerna går dessutom att blanda med varandra, och på det sättet kan vi få fram alla nyanser. Pigmenten ändrar inte färg, utan bleks sakta med tiden.

 Vackra läppar - munkonturen kan markeras, eller så färgsätter vi en del eller hela läppen - du väljer själv.

En permanent makeup/kosmetisk pigmentering innebär att en EU-godkänd medicinsk färg tatueras in i huden. Färgen kommer aldrig att försvinna helt men reduceras när hudens cellförnyelse fortskrider, varför vi rekommenderar en korrigerande behandling ca 1-3 år efter första ingreppet för att bibehålla ett perfekt resultat.

För att du ska få önskat resultat krävs noggrann eftervård enligt nedanstående punkter.

 • Ingen tvätt, dusch eller beröring överhuvudtaget av det pigmenterade området under de första 24 timmarna.

 •  Efter 24 timmar rengörs området med mild rengöring.Vi har lämpliga produkter för rengöring och återfuktning till försäljning på kliniken.  Torka ansiktet försiktigt, badda brynen och/eller ögonen torra så att inte skorpan följder med.
 • Att gnugga, gnida eller på annat sätt manipulera med pigmenteringen och dess färgskorpor under läkningstiden skulle kunna ge både infektioner och färgbortfall. 
 • Om du tatuerat läpparna, drick med sugrör och ät försiktigt. Läppar kan smörjas med t ex vaselin som även ger en skyddande hinna.
 • För bryn och eyeliner låt det bildas en skorpa, du vill inte att det tatuerade området ska börja vätska sig. Smörj gärna vid behov med återfuktande kräm i området runt tatueringen, men själva skorpan behöver inte smörjas.
 • Undvik make-up, Brun utan sol / exfolierande hudvård på det tatuerade området. Bada inte bastu eller visas i vatten under längre tid så skorporna blir uppluckrade.
 • Solskydd ska alltid användas på tatueringar så sol bleker. Detta gäller under läkningen och även därefter.
 • Berör inte det tatuerade området med händerna.
 • Pilla under inga omständigheter skorporna det kan ge en infektion. Vid minsta tecken på infektion skall kliniken kontaktas omgående på 060-153000 eller info@bellevisage.net eller  utanför öppettider på journummer 070-3484400 
Kom ihåg att de sju första dagarnas eftervård bestämmer hur din pigmentering ska se ut de kommande 2-5 åren

Förväntningar Permanent Make-up

En permanent makeup/kosmetisk /tatuering/pigmentering innebär att en EU-godkänd medicinsk färg tatueras in i huden. Vi använder BEVARO svenska pigment som är registrerade hos Svenska Läkemedelsverket.  Risken för allergier med denna typ av färg är extremt liten men vi avråder ändå för alla typer av ingrepp på den som vet med sig att de lider av svåra allergier och som lidit av allergi sen de var barn. Färgen kommer aldrig att försvinna helt men reduceras när hudens cellförnyelse fortskrider, varför vi rekommenderar en korrigerande behandling ca 1-3 år efter första ingreppet för att bibehålla ett perfekt resultat. För vissa personer kan dock resultatet hålla längre. Om du väljer att inte underhålla din pigmentering ska du vara medveten om att när färgen bleknar d v s antalet pigment i huden försvinner med cellförnyelsen kan en svart färg upplevas grå och en brun färg (t ex ögonbryn) blekna och bli varmare. Eftersom många färger innehåller järnoxid så kan färgen upplevas att den blir något röd. BEVAROS färger bleknar i regel utan att bli röda men vissa färger kan ändå upplevas missfärgade. Det är då dags för en koringering.  En permanent Make up ska även ses på som ett permanent ingrepp då det inte går att säkerställa att färgen helt försvinner, de organiska färgerna som inte innehåller järnoxid sitter oftast väldigt länge och blir aldrig röda. Även om färgen helt skulle försvinna så kan ändå en ljus skugga finnas kvar där tatueringen legat.

Behandlingen genomförs under strikt hygieniska former, vi använder oss enbart av engångsmaterial, d.v.s. munstycken, nålar och färgkoppar är sterila och kasseras efter varje behandling. Klienten erhåller om så önskas lokalbedövning innan behandlingen. Även om denna behandling mycket väl kan göras utan bedövning.
Individer kan hantera det införda pigmentet på olika sätt. Terapeuten kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås. I de allra flesta fall krävs en korrigerande pigmentering för att ge önskat slutresultat. I korrigeringen fyller vi på eventuellt pigmentbortfall eller gör andra ändringar som du som klient kan tänkas ha efter att gått med din pigmentering under några veckor. En korrigering inom 3 månader från nytt ingrepp ingår i våra priser vanligast görs korrigeringen efter 4-6 veckor och bokas innan du går hem. Klienten skall vara medveten om att direkt efter behandling så är färgen starkare än det slutliga resultatet. Orsaken till detta är att mycket av pigmenten fastnar i huden. Denna hinna ramlar bort efter ca: 6-9 dagar. Observera att denna hinna inte får rivas bort då förstör du pigmenteringen. Det färgpigment som är kvar i huden efter ca: 3-5 veckor stabiliseras och blir kvar.

Även hudtyp avgör hur slutresultatet blir. En torr hy får mer tydliga strån än en blandhy och fet hy. Tänk på att många bilder som du ser på nätet är nygjorda bryn då ser stråna alltid mycket ”krispigare” ut. Har du ett medicinskt tillstånd som eksem, psoriasis, alopecia o.s.v. kan pigmenteringen avvika från normen och då kan det behövas ytterligare en korrigering. Även om det inte förekommer något medicinskt tillstånd kan ett mindre antal individer behöva upprepa pigmenteringen ytterligare, vissa kommer dock aldrig uppnå det önskade slutresultatet trots ett flertal behandlingar. Det är ovanligt men förekommer. Vi kan i förväg inte förutspå hur du kommer läka.


Färg, form och placering av pigmenteringen bestäms av klienten själv i samråd med terapeuten. För ögonbryn ritar terapeuten upp formen och behandlingen påbörjas när klienten titta i spegeln och godkänt formen. Hur den slutliga färgen blir går aldrig exakt att säga då färgen som visas ligger ovanpå huden.  Terapeuten förbehåller sig dock rätten att avvisa ingrepp där hon anser att form/eller färg skulle misspryda klienten. Vi behandlar inte personer under 18 år.

shutterstock 516058156shutterstock 516058156
shutterstock 516058156

Kontraindikationer:

 • Gravid
 • Onormal läkning 
 • Diabetiker
 • Epilepsi
 • Pacemaker
 • Högt blodtryck (ej kontrollerat)
 • Generellt dålig hälsa
 • Blöder lätt/får blåmärken vid beröring, oasett om det beror på intag av olika mediciner, rökning, snusning eller annat.